Home

Foto door JoyDekok | 2019 |Marianne de Bil
Make love not war | Marianne de Bil

Welkom op mijn website.


BILdings. Waarom noem ik ik mezelf zo? Het woord BILdings lijkt een verwijzing naar building, een gebouw. Dat is ook ook zo. Mijn bedrijf is een gebouw. In dit gebouw zijn verschillende activiteiten of bedrijfjes gehuisvest.

Art | dance | interior. Mijn werkwijze is multidisciplinair. Ik ben schilder van onder meer abstracte en figuratieve doeken, portretten in opdracht, van hele grote doeken tot piepkleine werkjes. Ik maak ook 3D werk en installaties.

Vanaf mijn 20e jaar heb ik intensief flamencodanslessen gevolgd. Al ruim 10 jaar geef ik zelf les. Ik een leuke club cursisten en geef ik iedere week les aan twee groepen. Voor meer informatie ga naar: https://www.flamenconijmegen.nl/

INTERIOR bestaat uit verschillende opdrachten die ik die ik heb uitgevoerd. Bij PP personeelsdiensten heb ik via Peter Paul, de eigenaar, de vrije hand gekregen in het herinrichten van zijn bedrijfspand aan de Hogelandseweg 60 in Nijmegen. Een enorme uitdaging die ik supergaaf vond om aan te gaan. Op mijn website staan hier voorbeelden van. Deze opdracht ging van ontwerpen naar uitvoeren, van vloeren kaal schuren en beton gieten, muren sausen, stoelen opnieuw bekleden etc. Een totale remake! Een kleinere opdracht die ik heb uitgevoerd is het opnieuw stofferen van een zitbank. Ik heb op de steiger gestaan om bij een huis de letters op een gevel te restaureren. Een aantal klanten heb ik geholpen met een website ontwerp om hun bedrijfs-huisstijl te definiëren. Heel leuke en afwisselende opdrachten!

Mijn wens is volgende project te realiseren. Een cross-over van beeldende kunst en flamenco. In samenwerking met stichting VoordeKunst wil ik een serie dansvoorstellingen realiseren en op verschillende, bijzondere locaties uitvoeren (een museum, een bijzonder gebouw, een theater, een school..). De cross-over zit in de aanpak en uitvoering van het project. Met mijn cursisten ben ik choreografieën aan het instuderen. Ik wil graag samenwerken met een jonge hiphop muziekmaker en ook met een drummer. In het decor zal mijn beeldend werk verwerkt worden. Titel van het project: “Bpm , heartbeat of flamenco”. Bpm betekent beats per minute en geeft het aantal slagen per minuut aan. Ritme en beats zijn dé kenmerken bij flamenco. Flamenco is passie; het variërend aantal slagen per minuut gecombineerd met passie is ‘heartbeat’.

 

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0